Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” (Godard)

 

De kunstenaar

Carry van Delft, woont en werkt te Leidschendam. Haar doeken staan bekend als harmonieuze natuur verbeeldingen die verwijzen naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Nu eens abstract dan weer op de rand van figuratief.

Gedreven en met overgave vertaalt zij de ongelimiteerde rijkdom van de natuur op het doek. Of het nu gaat om de sfeer van een fleurige tuin, florale fragmenten, een mystiek landschap of een zinderende zee, zij legt de natuur in al haar facetten vast. In uitbundigheid en kleur, maar net zo goed in een rustige en intense atmosfeer.

Kleurrijk Floraal Werk

De abstracte kleurrijke bloemschilderijen zijn door de ritmische uithalen vaak weelderig, overvloedig, explosief. Zijn het van dichtbij vooral abstracte kleurexplosies, van meer afstand ontvouwt zich een bloemenpracht met herkenbare rozen, irissen of azalea’s.

Atmosferisch Landschap

Het landschap bestaat uit subtiel gestreken en gesponste verflagen gericht op het weergeven van sfeerimpressies, zoals atmosferische luchtpartijen, (zon)licht en land. De intentie is om geen gangbaar landschapsbeeld te creëren. De meerwaarde ligt in de abstractie: het onttrekken van zekere elementen om een nieuwe natuur te ontdekken met rustige verstilde beelden.

(Onstuimige) Abstracte Zeegezichten

Met grote directheid worden de zeegezichten (in voortgang)op een abstracte manier weergegeven in wisselende weersomstandigheden. Gierende wind, hoog opspattende golven of een onheilspellend donkere lucht. Wind en water demonstreren in deze categorie de immense natuurkracht met de vele gezichten van de oceaan en kust ook op rustiger momenten.

(Internationale) Exposities

Vanaf 2003 werkt zij als zelfstandig kunstenaar met tentoonstellingen in binnen en buitenland. Naast Leidschendam werkt zij afwisselend in haar atelier in midden Frankrijk.

Werken bevinden zich in collectie kunstuitleen; bij bedrijven en particulieren in Nederland, Frankrijk, België, Italië, Duitsland en Australië.

Statement

Ik wil met mijn werk de schoonheid van de natuur vieren. Herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd. De werkelijke ervaring mag dan wel vervlogen zijn maar de herinnering daaraan leg ik vast op doek. Sfeervolle landschappen maar ook abstracte uitbundige bloemtaferelen of onstuimige zeegezichten. De grootsheid, de diversiteit en tegenstellingen… alle facetten blijven voor mij een steeds veranderende nooit eindigende ervaring om op doek te zetten. Licht, lucht, kleur, sfeer en ruimte. Natuur en kunst zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden “.Nergens vind ik zoveel inspiratie, rust en troost als in de natuur”.

 

www.carryvandelft.nl – Lyrische Bloemschilderijen – Woeste Zeegezichten – Atmosferische Landschappen