Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” (Godard)

 

Over

Carry van Delft, internationaal kunstenaar, woont en werkt in Vlaardingen. Haar werk is vooral bekend vanwege de emotievolle en expressieve schilderstijl verwijzend naar scènes uit de natuur waarin de kijker wordt meegenomen naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Haar werk is nu eens abstract, dan weer op de rand van figuratief. Fascinatie voor de immense verscheidenheid van de natuur komt in haar werk sterk naar voren.

Floraal Werk

De kleurrijke (veelal grote) abstracte florale werken tonen zowel volle bloemfragmenten als bloeiende tuin- en veldimpressies. Ze zijn vaak uitbundig, overvloedig, explosief. Typerend zijn de fraaie zichtbare verftoetsen die zijn aangebracht met paletmes en platte kwast. Zijn het van dichtbij vooral abstracte kleurexplosies van meer afstand ontvouwt zich een boeiende bloemenpracht met herkenbare rozen, irissen of azalea’s.

Landschap

Geboeid door het ‘moment van (zon)licht en lucht’ geeft zij gestalte aan de magische stemming van het landschap. In subtiel toegepaste gestreken en gesponste lagen wordt de sfeer van het gebied geschilderd dat een gevoel van mysterie, melancholie en vrijheid oproept. Het treft ook vaak dat magnifieke moment wanneer het land de lucht ontmoet.

Exposities

Vanaf 2003 wordt haar werk regelmatig geëxposeerd in binnen- en buitenland (o.a. Frankrijk, Duitsland, U.S.A., België, Hongarije, Italië) in galeries, streekmusea, tijdens art events en op internationale kunstbeurzen.

Ateliers

Naast Vlaardingen werkt zij regelmatig in haar atelier in Frankrijk (Creuse,Limousin)om daar het bijzondere licht te vangen dat vooral in haar landschappen een regelmatig thema is en de atmosfeer bepaalt.

Werken bevinden zich bij bedrijven en bij particuliere collecties binnen en buiten Europa.

Statement

Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd. De werkelijke ervaring mag dan wel vervlogen zijn maar de herinnering daaraan leg ik vast in verf. Sfeervolle landschappen maar ook abstracte uitbundige bloemtaferelen. De diversiteit en tegenstellingen in de natuur blijven voor mij een steeds veranderende nooit eindigende ervaring om op doek te zetten. Licht, lucht, kleur en ruimte. Wat mij inspireert is de allesomvattende grootsheid van de natuur.”

 

 

 

 

 

www.carryvandelft.nl