Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” ( Godard)

 

Over

Carry van Delft schildert florale taferelen en landschappen waarin zij de relatie tussen realiteit en verbeelding aftast. Haar stijl is hoofdzakelijk abstract, soms in de richting van figuratie. Het zijn scènes uit de natuur die de kijker leidt naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer.
Passie en fascinatie voor de immense verscheidenheid van de natuur spreekt uit het werk van de kunstenaar . Veel schilderijen zijn dan ook een ode aan haar beleving hiervan.

Florale Abstracten

De kleurrijke (meestal grote) florale abstracten worden gekenmerkt als energiek, uitbundig, overvloedig. Op een heldere manier toont zij de toeschouwer wervelende composities die een fragment uit de natuur voorstellen hierbij soms gebruik makend van herhaalde vormen, patronen en texturen. Zo ontstaat een intrigerend werk met een sfeervolle afstemming in compositie en kleur.

Landschap

Geboeid door het ‘moment van (zon)licht en lucht’ begrijpt zij de magische stemming van de natuur. Met trefzekere verfstreken schildert zij de sfeer van het gebied dat in abstractie een gevoel van mysterie, kalmte en vrijheid oproept. Het treft vaak dat magnifieke moment wanneer het land de lucht ontmoet.

Werken van Carry van Delft werden op talrijke exposities (beurzen) tentoongesteld (o.a. in Nederland, België, Hongarije, U.S.A., Duitsland, Frankrijk, Italië (zie C.V.). Ze bevinden zich in collectie van kunstuitleen, particuliere collecties en bij diverse bedrijven zowel in Nederland als daarbuiten.

Statement

Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd.  Stilte, tijdloosheid maar evengoed uitbundigheid. Al deze facetten uit de natuur zijn voor mij een steeds veranderende, nooit eindigende ervaring om op doek te zetten”.