Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” (Godard)

 

Atmosferische Landschappen – Florale Abstracten – Onstuimige Zeegezichten

 

De kunstenaar

Carry van Delft heeft bekendheid verworven met haar harmonieuze natuur verbeeldingen. Deze herinterpreteren op geheel eigen wijze de waargenomen wereld om dat éne moment te vatten waarin de natuur zich openbaart.

Met liefde en toewijding vertaalt zij de sfeer van een fleurige tuin, florale fragmenten, een mystiek landschap of een zinderende zee.  De associaties die zij daarbij ondergaat, legt zij vast in haar werk. In uitbundigheid en kleur, maar net zo goed in een rustige en intense atmosfeer. Nu eens abstract dan weer op de rand van figuratief.  Het vierkante doek heeft meestal haar voorkeur.
Dit maakt de compositie in haar optiek interessanter en spannender.

Kleurrijk Floraal Werk

Deze categorie toont zowel bloemrijke fragmenten als bloeiende tuin- en veldimpressies. Soms explosief geschilderd met grote uithalen maar ook vaak in een rustiger setting . Intens en emotioneel.  Het zijn harmonieën van kleur, licht en toon.

Atmosferisch Landschap

Het landschap bestaat uit subtiel gestreken en gesponste verflagen gericht op het weergeven van sfeerimpressies, zoals luchtpartijen, (zon)licht en land. De meerwaarde ligt in de abstractie: het onttrekken van zekere elementen om de sfeer van een nieuwe natuur te ontdekken met rustige verstilde beelden.

(Onstuimige) Abstracte Zeegezichten

Met grote directheid worden de zeegezichten (in voortgang) op een abstracte manier weergegeven in wisselende weersomstandigheden. Oceanen en zeeën in oerkracht op het doek. Rauw en overweldigend met gierende wind, hoog opspattende golven of een onheilspellend donkere lucht maar ook de kust op rustiger momenten.

(Internationale) Exposities

Sinds 2003 exposeert de kunstenaar met meer dan 50 exposities in binnen- en buitenland waaronder Nederland, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, België, Hongarije en Italië bij galerieën, regionale musea, (internationale) kunstbeurzen en -manifestaties. Zij woont en werkt afwisselend in Leidschendam en Nouzerines (Frankrijk).

Werken bevinden zich in collectie van kunstuitleen en collecties van particulieren en bedrijven in Nederland, Europa en daarbuiten.

Statement

“Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd. De werkelijke ervaring is weliswaar vervlogen maar de herinnering daaraan leg ik vast op doek.  De grootsheid en de diversiteit van de natuur blijven een nooit eindigende uitdaging om op doek te vertalen. Ik ben altijd op zoek naar verbinding met de natuur. Kunst en natuur zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

 

 

 

www.carryvandelft.nl