Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” (Godard)

 

De kunstenaar

Carry van Delft, beeldend kunstenaar, woont en werkt te Leidschendam. Haar doeken staan bekend als harmonieuze natuur verbeeldingen die verwijzen naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Nu eens abstract dan weer op de rand van figuratief.

Met liefde en toewijding vertaalt zij de immense rijkdom van de natuur op het doek. De sfeer van een fleurige tuin, florale fragmenten, een mystiek landschap of een zinderende zee, de associaties die zij daarbij ondergaat, legt zij vast in haar werk.  In uitbundigheid en kleur, maar net zo goed in een rustige en intense atmosfeer.

Kleurrijk Floraal Werk

De abstracte kleurrijke florale werken tonen zowel bloemrijke fragmenten als bloeiende tuin- en veldimpressies. Soms explosief geschilderd met grote uithalen maar ook vaak in een rustiger setting . Typerend zijn de fraaie zichtbare verftoetsen die zijn aangebracht met paletmes en platte kwast. Het zijn harmonieën van kleur en toon vaak met contrasten van licht en donker.

Atmosferisch Landschap

Het landschap bestaat uit subtiel gestreken en gesponste verflagen gericht op het weergeven van sfeerimpressies, zoals atmosferische luchtpartijen, (zon)licht en land. De intentie is om geen gangbaar landschapsbeeld te creëren. De meerwaarde ligt in de abstractie: het onttrekken van zekere elementen om de sfeer van een nieuwe natuur te ontdekken met rustige verstilde beelden.

(Onstuimige) Abstracte Zeegezichten

Met grote directheid worden de zeegezichten (in voortgang) op een abstracte manier weergegeven in wisselende weersomstandigheden. Oceanen en zeeën in oerkracht op het doek. Rauw en overweldigend als het water kan zijn met gierende wind, hoog opspattende golven of een onheilspellend donkere lucht maar ook de kust op rustiger momenten.

Exposities

Vanaf 2003 werkzaam als zelfstandig kunstenaar met tentoonstellingen in binnen en buitenland. Naast Leidschendam werkt zij afwisselend in haar atelier in midden Frankrijk.

Werken bevinden zich in collectie kunstuitleen; bij bedrijven en particulieren in Nederland, Frankrijk, België, Italië, Duitsland en Australië.

Statement

Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd. De werkelijke ervaring mag dan wel vervlogen zijn maar de herinnering daaraan leg ik vast op doek. Atmosferische landschappen, uitbundige bloemtaferelen of onstuimige zeegezichten. De grootsheid en de diversiteit van de natuur blijven een nooit eindigende uitdaging om op doek te vertalen. Voor mij zijn kunst en natuur  onlosmakelijk met elkaar verbonden. Nergens vind ik zoveel inspiratie als in de natuur.”

 

Kleurrijke Abstracte Bloemschilderijen – Woeste Zeegezichten – Atmosferische Landschappen

 

 

www.carryvandelft.nl