Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” (Godard)

 

Over

Carry (Catharina)van Delft, Nederlands beeldend kunstenaar, woont en werkt in Vlaardingen. Behalve in Nederland exposeert zij ook internationaal. Haar werk omvat florale taferelen en landschappen. Scènes uit de natuur die de kijker leidt naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Ze staat bekend vanwege haar bijzondere wijze waarop zij expressionistische abstracte elementen koppelt aan figuratie. Fascinatie voor de immense verscheidenheid van de natuur komt in haar werk sterk naar voren.

Florale Abstracten

De kleurrijke (meestal grote) florale abstracten zijn energiek, uitbundig, overvloedig. Soms een ware explosie van bloemen. In deze wervelende fragmenten maakt zij vaak gebruik van herhaalde vormen en patronen. Zo ontstaat een intrigerend werk met een sfeervolle afstemming in compositie en kleur.

Landschap

Geboeid door het ‘moment van (zon)licht en lucht’ geeft zij gestalte aan de magische stemming van de natuur. In subtiel toegepaste lagen schildert zij de sfeer van het gebied dat  een gevoel van mysterie, kalmte en vrijheid oproept. Het treft vaak dat magnifieke moment wanneer het land de lucht ontmoet.

Exposities

Haar werk wordt regelmatig tentoongesteld tijdens( internationale) exposities, bij streekmusea, galeries en op bekende kunstbeurzen (o.a. in Nederland, België, Hongarije, U.S.A., Duitsland, Frankrijk, Italië). Zij werkt hoofdzakelijk in Nederland en tijdens de zomermaanden in haar atelier in Frankrijk. Werken bevinden zich bij landelijke kunstuitleen, in collectie van particulieren en bedrijven zowel in Nederland als daarbuiten.

 

Statement

Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd. Kalme, tijdloze landschappen maar net zo goed weelderige, uitbundige bloemtaferelen. De diversiteit van de natuur is magie. Een steeds veranderende, nooit eindigende ervaring om op doek te zetten”.