Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” (Godard)

 

Over

Carry van Delft, gevestigd beeldend kunstenaar, woont en werkt te Vlaardingen. Behalve in Nederland exposeert zij ook internationaal. Haar werk omvat florale taferelen en landschappen. Het zijn scènes uit de natuur die de kijker leidt naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Haar werk wordt omschreven als eigenzinnig door de stijl waarbij expressionistische abstracte elementen worden gekoppeld aan figuratie. Fascinatie voor de immense verscheidenheid van de natuur komt in haar werk sterk naar voren.

Florale Abstracten

De kleurrijke (meestal grote) florale abstracten worden gekenmerkt als energiek, uitbundig, overvloedig. Op een heldere manier toont zij de toeschouwer wervelende composities die een fragment uit de natuur voorstellen hierbij soms gebruik makend van herhaalde vormen, patronen en texturen. Zo ontstaat een intrigerend werk met een sfeervolle afstemming in compositie en kleur.

Landschap

Geboeid door het ‘moment van (zon)licht en lucht’ geeft zij gestalte aan de magische stemming van de natuur. In subtiel toegepaste lagen schildert zij de sfeer van het gebied dat  een gevoel van mysterie, kalmte en vrijheid oproept. Het treft vaak dat magnifieke moment wanneer het land de lucht ontmoet.

Exposities

Haar werk wordt regelmatig  tentoongesteld tijdens( internationale) exposities, bij streekmusea, galeries en op bekende kunstbeurzen (o.a. in Nederland, België, Hongarije, U.S.A., Duitsland, Frankrijk, Italië). Zij schildert haar doeken zowel in Nederland als in haar atelier in Frankrijk. Werken bevinden zich bij landelijke kunstuitleen, in collectie van particulieren en bedrijven zowel in Nederland als daarbuiten.

 

Statement

Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd.  Stilte, tijdloosheid maar evengoed uitbundigheid. Al deze facetten uit de natuur zijn voor mij een steeds veranderende, nooit eindigende ervaring om op doek te zetten”.