Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” (Godard)

 

Lopende expositie :   HERFST Expositie “Wannahaves”  t/m 16 December. Zie Nieuws

 

Over

Carry van Delft, internationaal kunstenaar, woont en werkt in Vlaardingen. Haar werk bestaat uit kwalitatieve kunst die bekend staat als emotievol en expressief. Het zijn scènes uit de natuur die verwijzen naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Fascinatie voor de immense verscheidenheid van de natuur, die zij breed vertaalt, komt in haar werk sterk naar voren. Haar werk is nu eens abstract dan weer op de rand van figuratief.

Floraal Werk

De kleurrijke florale werken tonen zowel volle (patroonmatige) bloemfragmenten als bloeiende tuin- en veldimpressies. Ze zijn vaak uitbundig, overvloedig, explosief. Typerend zijn de fraaie zichtbare verftoetsen die zijn aangebracht met paletmes en platte kwast. Zijn het van dichtbij vooral abstracte kleurexplosies van meer afstand ontvouwt zich een boeiende bloemenpracht met herkenbare rozen, irissen of azalea’s.

Landschap

De weidse landschappen tonen een rustiger verfbehandeling. Ze zijn opgebouwd uit subtiel gestreken en gesponste verflagen. Zo ontstaan atmosferische luchtpartijen en gevoelige overgangen tussen lucht en land. Samen met het aandachtig geschilderde licht op elk landschap, ontstaan zo mysterieuze verstilde beelden die bij de kijker gevoelens van melancholie oproepen.

Exposities

Sinds 2003 is haar werk geëxposeerd in meer dan 50 tentoonstellingen in binnen- en buitenland
(o.a. Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten, België, Hongarije en Italië) tijdens internationale kunstbeurzen, in galeries, regionale musea, en kunst manifestaties.

Buitenkunst

Zij participeerde aan diverse buitenkunst projecten o.a. de bekleding van de wieken van de Historische Aeolus Molen (11 x 2 m) met florale kunst (duo project). Dit project werd door haar geïnitieerd voor de Gemeente Vlaardingen in het kader van de “Entente Florale Europe” (verkiezingswedstrijd Groenste Stad). Hiermee werd verbinding gelegd tussen kunst, cultuur en samenleving.

Ateliers

Naast Vlaardingen werkt zij met regelmaat in haar atelier in Frankrijk om daar het bijzondere licht te vangen dat vooral in haar landschappen een terugkerend thema is en de atmosfeer bepaalt.

Werken bevinden zich bij landelijke kunstuitleen en diverse bedrijfs- en particuliere collecties binnen en buiten Europa.

Statement

Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd. De werkelijke ervaring mag dan wel vervlogen zijn maar de herinnering daaraan leg ik vast in verf. Sfeervolle landschappen maar ook abstracte uitbundige bloemtaferelen. De diversiteit en tegenstellingen in de natuur blijven voor mij een steeds veranderende nooit eindigende ervaring om op doek te zetten. Licht, lucht, kleur en ruimte. Wat mij inspireert is de allesomvattende grootsheid van de natuur. Natuur en kunst zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden “.

 

 

 

 

 

www.carryvandelft.nl