Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” (Godard)

 

 

Over

Carry van Delft, internationaal kunstenaar, woont en werkt in Vlaardingen. Haar werk bestaat uit kwalitatieve expressieve schilderkunst die bekend staat als emotievol en expressief. Het zijn scènes uit de natuur die verwijzen naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Fascinatie voor de immense verscheidenheid van de natuur, die zij breed vertaalt, komt in haar werk sterk naar voren. Haar werk is nu eens abstract dan weer op de rand van figuratief.

Floraal Werk

De kleurrijke florale werken tonen zowel volle (patroonmatige) bloemfragmenten als bloeiende tuin- en veldimpressies. Ze zijn vaak uitbundig, overvloedig, explosief. Typerend zijn de fraaie zichtbare verftoetsen die zijn aangebracht met paletmes en platte kwast. Zijn het van dichtbij vooral abstracte kleurexplosies van meer afstand ontvouwt zich een boeiende bloemenpracht met herkenbare rozen, irissen of azalea’s.

Landschap

Het landschappelijk werk is opgebouwd uit subtiel gestreken en gesponste verflagen gericht op het weergeven van sfeerimpressies. Alhoewel de werkwijze raakvlakken heeft met het impressionisme wordt dit niet bewust gehanteerd. Het heeft slechts ten doel om al het moois te tonen wat de natuur ons te bieden heeft, zoals atmosferische luchtpartijen en gevoelige overgangen tussen lucht en land. Samen met het aandachtig geschilderde (zon) licht op elk landschap, ontstaan zo mysterieuze verstilde beelden die bij de kijker gevoelens van rust en sereniteit oproepen.

Exposities

Meer dan 50 tentoonstellingen in binnen- en buitenland (o.a. Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten, België, Hongarije en Italië) tijdens internationale kunstbeurzen, bij galeries, regionale musea, en kunstmanifestaties.

Buitenkunst

Bekleding van o.a. de wieken van de Historische Aeolus Molen (11 x 2 m) met florale kunst (duo project). Dit project werd  uitgevoerd i.s.m. de Gemeente Vlaardingen in het kader van de “Entente Florale Europe” (verkiezingswedstrijd Groenste Stad). Hiermee werd verbinding gelegd tussen kunst, cultuur en samenleving.

Ateliers

Naast Vlaardingen werkzaam in haar atelier  in Frankrijk om daar het bijzondere licht te vangen dat vooral in de categorie landschappen een terugkerend thema is en de atmosfeer bepaalt.

Werken bevinden zich bij landelijke kunstuitleen en bij diverse bedrijfs- en particuliere collecties binnen en buiten Europa.

Statement

Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd. De werkelijke ervaring mag dan wel vervlogen zijn maar de herinnering daaraan leg ik vast in verf. Sfeervolle landschappen maar ook abstracte uitbundige bloemtaferelen. De diversiteit en tegenstellingen in de natuur blijven voor mij een steeds veranderende nooit eindigende ervaring om op doek te zetten. Licht, lucht, kleur en ruimte. Wat mij inspireert is de allesomvattende grootsheid van de natuur. Natuur en kunst zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden “.

 

 

 

 

 

www.carryvandelft.nl