Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” (Godard)

 

Over

De schilderijen van internationaal kunstenaar Carry van Delft staan vooral bekend als emotievol en expressief. Het zijn natuur scènes die verwijzen naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Fascinatie voor de immense diversiteit van de natuur, die ze op een brede manier vertaalt, wordt sterk weerspiegeld in haar schilderijen. Nu  eens abstract dan weer op de rand van figuratief.

Floraal Werk

De (abstracte) kleurrijke florale werken tonen zowel volle (patroonmatige) bloem fragmenten als bloeiende tuin- en veldimpressies. Ze zijn vaak uitbundig, overvloedig, explosief. Typerend zijn de fraaie zichtbare verftoetsen die zijn aangebracht met paletmes en platte kwast. Zijn het van dichtbij vooral abstracte kleurexplosies van meer afstand ontvouwt zich een boeiende bloemen pracht met herkenbare rozen, irissen of azalea’s.

Landschap

Het landschap is opgebouwd uit subtiel gestreken en gesponste verflagen en gericht op het weergeven van sfeerimpressies, zoals atmosferische luchtpartijen, (zon)licht en land. De intentie is om geen gangbaar landschapsbeeld te creëren. De meerwaarde ligt in de abstractie: het onttrekken van zekere elementen om een nieuwe natuur te ontdekken met dromerige verstilde beelden.

(Onstuimige) Zeegezichten

De serie zeegezichten (in voortgang) wordt op een abstracte manier weergegeven in wisselende weersomstandigheden. Gierende wind, hoog opspattende golven, een onheilspellend donkere lucht. Wind en water demonstreren in deze categorie de immense natuurkracht en tonen de vele gezichten van de zinderende oceaan en de kust.

(Internationale) Exposities

Sinds 2003 meer dan 50 exposities (o.a. in Nederland, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, België, Hongarije en Italië) in galeries, tijdens kunst events, regionale musea en op internationale kunstbeurzen.

Ateliers

In Leidschendam en Frankrijk (Creuse) de streek waar ooit beroemde schilders, schrijvers en componisten neerstreken om inspiratie op te doen. Deze omgeving dient vaak als onderwerp voor de schilderijen.

Werken bevinden zich in collectie kunstuitleen; bij bedrijven en particulieren in Nederland, Frankrijk, België, Italië, Duitsland en Australië.

Statement

Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd. De werkelijke ervaring mag dan wel vervlogen zijn maar de herinnering daaraan leg ik vast op doek. Sfeervolle landschappen maar ook abstracte uitbundige bloemtaferelen of onstuimige zeegezichten. De diversiteit en tegenstellingen in de natuur blijven voor mij een steeds veranderende nooit eindigende ervaring om op doek te zetten. Licht, lucht, kleur, sfeer en ruimte. Wat mij inspireert is de allesomvattende grootsheid van de natuur in al zijn facetten. Natuur en kunst zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden “.

 

Carry van Delft – Hedendaagse Kunst