“schilderij van de maand”- lees verder bij nieuws……

 

Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” (Godard)

 

De kunstenaar

Carry van Delft is een Nederlands hedendaagse kunstenaar woonachtig in Leidschendam. Haar doeken staan bekend als emotievol en expressief. Het zijn natuur scènes die verwijzen naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Fascinatie voor de immense diversiteit van de natuur wordt sterk weerspiegeld in haar werk. Nu eens abstract dan weer op de rand van figuratief.

Carry van Delft schildert met liefde en gedrevenheid. Of ze nu de sfeer van een schitterende tuin schildert, een vol bloem fragment, een mystiek zonovergoten landschap, of een woeste zee, haar werk toont ons een kunstenaar die de natuur breed en op vele manieren vertaalt. In uitbundigheid en kleur, maar net zo goed in een rustige en intense atmosfeer.

Floraal Werk

De (abstracte) kleurrijke florale werken tonen zowel volle (patroonmatige) bloem fragmenten als bloeiende tuin- en veldimpressies. Ze zijn vaak uitbundig, overvloedig, explosief. Typerend zijn de fraaie zichtbare verftoetsen die zijn aangebracht met paletmes en platte kwast. Zijn het van dichtbij vooral abstracte kleurexplosies van meer afstand ontvouwt zich een boeiende bloemen pracht met herkenbare rozen, irissen of azalea’s.

Landschap

Het landschap, in een veel rustiger kleurstelling, bestaat uit subtiel gestreken en gesponste verflagen gericht op het weergeven van sfeerimpressies, zoals atmosferische luchtpartijen, (zon)licht en land. De intentie is om geen gangbaar landschapsbeeld te creëren. De meerwaarde ligt in de abstractie: het onttrekken van zekere elementen om een nieuwe natuur te ontdekken met dromerige verstilde beelden.

(Onstuimige) Zeegezichten

De zeegezichten (in voortgang) worden op een abstracte manier weergegeven in wisselende weersomstandigheden. Gierende wind, hoog opspattende golven of een onheilspellend donkere lucht. Wind en water demonstreren in deze categorie de immense natuurkracht met de vele gezichten van de oceaan en kust ook op rustiger momenten.

(Internationale) Exposities

Sinds 2003 is haar werk regelmatig te zien op tentoonstellingen in binnen- en buitenland (o.a. in Nederland, Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, België, Hongarije en Italië).

Ateliers

In Leidschendam en Frankrijk (Creuse) de streek waar ooit beroemde schilders, schrijvers en componisten neerstreken om inspiratie op te doen. Deze omgeving dient vaak als onderwerp voor de schilderijen.

Werken bevinden zich in collectie kunstuitleen; bij bedrijven en particulieren in Nederland, Frankrijk, België, Italië, Duitsland en Australië.

Statement

Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd. De werkelijke ervaring mag dan wel vervlogen zijn maar de herinnering daaraan leg ik vast op doek. Sfeervolle landschappen maar ook abstracte uitbundige bloemtaferelen of onstuimige zeegezichten. De diversiteit en tegenstellingen in de natuur blijven voor mij een steeds veranderende nooit eindigende ervaring om op doek te zetten. Licht, lucht, kleur, sfeer en ruimte. Wat mij inspireert is de allesomvattende grootsheid van de natuur in al zijn facetten. Natuur en kunst zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden “.

 

Carry van Delft – Hedendaagse Kunst