Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

“Kunst is niet de weerspiegeling van de werkelijkheid, het is de werkelijkheid van de weerspiegeling” (Godard)

 

Over

Carry van Delft woont en werkt in Vlaardingen. Haar werk is vooral bekend vanwege de emotievolle en expressieve schilderstijl verwijzend naar scènes uit de natuur waarin de kijker wordt meegenomen naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Haar werk is nu eens abstract, dan weer op de rand van figuratief. Fascinatie voor de immense verscheidenheid van de natuur komt in haar werk sterk naar voren.

Floraal Werk

De kleurrijke (veelal grote) florale werken zijn o.a. fragmenten uit een bloeiende bloemenpracht maar ook tuin- en veldimpressies. Ze zijn vaak uitbundig, overvloedig, explosief. Op een heldere manier toont zij de toeschouwer levendige abstracties, vaak met wonderlijke combinaties in kleur.

Landschap

Geboeid door het ‘moment van (zon)licht en lucht’ geeft zij gestalte aan de magische stemming van het landschap. In subtiel toegepaste lagen wordt de sfeer van het gebied geschilderd dat  een gevoel van mysterie, melancholie en vrijheid oproept. Het treft vaak dat magnifieke moment wanneer het land de lucht ontmoet.

Exposities

Vanaf 2003 wordt haar werk geëxposeerd in binnen- en buitenland (o.a. Frankrijk, Duitsland, U.S.A., België, Hongarije, Italië), bij  galeries, culturele evenementen, streekmusea en bekende internationale kunstbeurzen.

Naast Vlaardingen werkt zij regelmatig in haar atelier in Frankrijk (Creuse, Limousin) om daar het bijzondere licht te vangen dat vooral in haar landschappen een regelmatig thema is en de atmosfeer bepaalt.

Werken bevinden zich bij bedrijven en bij particuliere collecties binnen en buiten Europa.

Statement

Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd. Sfeervolle landschappen maar net zo goed abstracte uitbundige bloemtaferelen. De diversiteit en tegenstellingen in de natuur blijven voor mij een steeds veranderende nooit eindigende ervaring om op doek te zetten. Licht, lucht, kleur en ruimte. Wat mij inspireert is de allesomvattende grootsheid van de natuur.”

 

 

 

 

 

www.carryvandelft.nl