Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

 

Over

Carry van Delft schildert florale taferelen en landschappen waarin zij de relatie tussen realiteit en verbeelding aftast. De grens tussen abstractie en figuratie. Het zijn scènes uit de natuur die de kijker leidt naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Kleurrijke passie en stille bewondering voor de immense verscheidenheid van de natuur spreekt uit het werk van de kunstenaar. Veel schilderijen zijn dan ook een ode aan haar beleving hiervan.

Florale Abstracten

De kleurrijke (meestal grote) florale abstracten zijn energiek, uitbundig en overvloedig. Op een heldere manier confronteert zij de toeschouwer met wervelende composities die een fragment uit de natuur voorstellen hierbij soms gebruik makend van herhaalde vormen, patronen en texturen. Zo ontstaat een intrigerend werk met een sfeervolle afstemming in compositie en kleur.

Landschap

Gefascineerd door’ het moment van licht en lucht’ begrijpt zij de magische stemming van de natuur. In delicaat en subtiel toegepaste verfstreken verkent zij de stemmingen van het gebied dat in abstractie een gevoel van mysterie en schoonheid oproept. Het treft vaak dat ongelooflijke moment wanneer het land de lucht ontmoet. Zij slaagt erin om een sterk gevoel van sfeer op doek te zetten waarbij zij het moment in de tijd vastlegt.

Het werk van Carry van Delft werd op talrijke exposities (beurzen) tentoongesteld in binnen- en buitenland (Nederland, België, Hongarije, U.S.A., Duitsland, Frankrijk, Italië (zie C.V.) Werken bevinden zich in collectie van kunstuitleen, bij bedrijven en particulieren zowel in Nederland als daarbuiten.

Statement

Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd.  Stilte, tijdloosheid maar evengoed uitbundigheid. Al deze facetten uit de natuur zijn voor mij een steeds veranderende, nooit eindigende ervaring om op doek te zetten”.