Carry van Delft – Hedendaagse Kunst

 

Over

Carry van Delft schildert florale taferelen en landschappen waarin zij de relatie tussen realiteit en verbeelding aftast. De grens tussen abstractie en figuratie. Het zijn scènes uit de natuur die de kijker leidt naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Kleurrijke passie en stille bewondering voor de immense verscheidenheid van de natuur spreekt uit het werk van de kunstenaar. Veel schilderijen zijn dan ook een ode aan haar beleving hiervan.

Florale Abstracten

De kleurrijke (meestal grote) florale abstracten zijn energiek, uitbundig en overvloedig. Op een heldere manier confronteert zij de toeschouwer met wervelende composities die een fragment uit de natuur voorstellen hierbij soms gebruik makend van herhaalde vormen, patronen en texturen. Zo ontstaat een intrigerend werk met een sfeervolle afstemming in compositie en kleur.

Landschap

Het landschappelijk werk met daarin vooral leegte en stilte kenmerkt zich als hedendaags werk met een impressionistische inslag. Het toont voornamelijk het spel tussen licht, lucht en horizon. Tijdens het schilder proces wordt de werkelijkheid zoveel mogelijk losgelaten zodat alleen de sfeer van het onderwerp overblijft. Op deze wijze wordt het moment in de tijd vastgelegd.

Carry van Delft nam deel aan talrijke exposities (beurzen) in binnen- en buitenland (Nederland, België, Hongarije, U.S.A., Duitsland, Frankrijk, Italië (zie C.V.) Werken bevinden zich in collectie van kunstuitleen, bij bedrijven en particulieren zowel in Nederland als daarbuiten.

Statement

Ik wil met mijn werk herinneringen oproepen naar plekken waar men even kan dwalen door bepaalde momenten van de tijd.  Stilte, tijdloosheid maar evengoed uitbundigheid. Al deze facetten uit de natuur zijn voor mij een steeds veranderende, nooit eindigende ervaring om op doek te zetten”.